U bevindt zich hier:

Aflevering WIDE SPREAD DAF 10×4 voor Kuypers Kessel b.v.

Aflevering WIDE SPREAD DAF 10×4 voor Kuypers Kessel b.v.

Kuypers Kessel b.v. rijdt met verschillende configuratie vrachtwagens voor het transport van hun bouwmaterialen . Bij bakwagens wordt meestal gekozen voor een configuratie met Wide spread vanwege de gunstige aslast verdeling.

Maar bij de voordelen van Widespread aslast verdeling en de voordelen van de kleine draaicirkel door  gestuurde assen horen hoge onderhoudskosten .

Om een lichte en efficiënte auto te bouwen met lage onderhoudskosten is gekozen voor een DAF FAD met een 10,8Liter Paccar Motor van 440PK.

De achterassen zijn geplaatst op 1,81m en gekeurd op 11,5 ton .De achterste as blijft mechanisch geveerd en  wordt mechanisch gestuurd vanuit het stuurhuis, zodat kwetsbare elektro-hydraulische systemen achterwege blijven . Zo ontstaat een veersysteem dat vrijwel géén onderhoudskosten heeft.

Tussen de 2e en 3e as wordt een 7,5 tons as gemonteerd,  zodat de auto gekeurd kan worden op 50 ton. Deze luchtgeveerde as daalt automatisch als de bladveren van de vooras beladen worden.

De auto is voorzien van een 25M3 Hyva kipper met waterdichte achterklep en hydraulische sliphaken. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om slip te rijden of te kippen met een gesloten klep. (ideaal als er gelost wordt met een graafmachine).

De auto, ombouw en aanpassing naar 5-asser en Wide Spread zijn uitgevoerd door Total Truck Care van Gog uit Nuenen.

www.veldhuizen.nl

www.kuyperskessel.nl

www.ttcvangog.nl

Inloggen