U bevindt zich hier:

WIDE SPREAD MERCEDES AROCS VOOR VAN DER DONK

WIDE SPREAD MERCEDES AROCS VOOR VAN DER DONK

Al jaren rijdt Van der Donk Transport b.v. met Wide Spread Gestuurde 6×6 voor het transport van Natuursteen en Siergrind .

Voor de leveringen bij particulieren is de gestuurde achteras erg belangrijk. Maar door ervaringen van bestaande auto’s met gestuurde achterassen wilde  de eigenaar  geen achteraf bijgebouwde elektronische sensoren  meer op de nieuwe auto  hebben.

Van der Donk ging op zoek naar een auto met een betrouwbaar stuursysteem. Om te maken lage onderhoudskosten en een hoog laadvermogen te combineren, heeft Van Der Donk Transport  gekozen voor een auto met een mechanisch gestuurde Wide Spread oplossing van Veldhuizen.

Als basis auto is gekozen voor een Mercedes Arocs 33-36 6×6 die af fabriek geleverd wordt met een winterdienst uitvoering. De winterdienst uitvoering heeft standaard een zwaarder stuurhuis en zwaardere voorbanden, zodat het technische draagvermogen op de vooras 10,5 ton is.

De Mercedes wordt standaard af fabriek geleverd met twee 13 tons achterassen met 13 tons veren.  Deze originele veren worden hergebruikt en zijn gemonteerd aan de originele ophangpunten van de Mercedes. De asafstand wordt wel vergroot naar 1,81m zodat het asstel de volledige 23 ton aan laadvermogen heeft

Zo ontstaat een veersysteem dat vrijwel géén onderhoudskosten heeft.

Als stuurinrichting is gekozen voor een mechanisch stuursysteem dat rechtstreeks met het stuurhuis van de auto is verbonden.

Zo zijn er geen bijgebouwde hydraulische systemen en elektronica op de auto aanwezig . Hierdoor wordt voorkomen dat de vrachtwagen uitvalt door storingen in de elektronica. En blijven de onderhoudskosten van het veer-  en stuursysteem tussen de 50 en 70% lager dan van andere systemen .

De Mercedes Arocs van de firma Van Der Donk is bij de firma Janssen Hydrauliek in Oss voorzien van een HMF 2120 K3 kipperkraan met een capaciteit van 1.800kg  op  10M!!  Aan deze kraan hangt een 1M brede Kingshofer grijper.

Tevens is de auto door Rondaan voorzien van een 25 ton Hydrolift Haakarm systeem en een  Hyva container met hydraulisch zijbord en aluminium afdek kappen .

Het eigen gewicht van de auto, kraan en haakarm is 18.400 kg. Op een kenteken met een totaal gewicht van 33 ton blijft er een laadvermogen over van 14.600kg.

Inloggen