U bevindt zich hier:

WIDE SPREAD MERCEDES AROCS VOOR C. VAN DEN ADEL BERGUM B.V.

WIDE SPREAD MERCEDES AROCS VOOR C. VAN DEN ADEL BERGUM B.V.

Al jaren rijdt aannemersbedrijf C. van den Adel met een Terberg 8×8 met mechanische besturing voor het transport van bouwmaterialen naar werken.

Voor de wendbaarheid op de bouwlocaties en het hoge laadvermogen wilde Van Den Adel weer een auto met Wide Spread Gestuurde assen.

Om uitval van elektrische systemen te voorkomen en de onderhoudskosten laag te houden is gekozen voor een Mercedes Arocs met mechanisch gestuurde 4e as.

De Mercedes wordt standaard af fabriek geleverd met een afstand van de voorassen van 1,75m en de achterassen van 1,40m.

De voorassen worden verplaatst naar 1,81m en gekeurd op 10,5 ton. De achterassen zijn geplaatst op 1,81m en gekeurd op 11,5 ton .

De achterste as blijft mechanisch geveerd en  wordt mechanisch gestuurd vanuit het stuurhuis, zodat kwetsbare elektro-hydraulische systemen achterwege blijven  .

Zo ontstaat een veersysteem dat vrijwel géén onderhoudskosten heeft.

De Mercedes Arocs van de C. Van Den Adel is voorzien van een Palfinger Epsilon Q200 Z95 – Kipperkraan gemonteerd met een Bakker grijper model DDV EZ 090

Tevens is de auto voorzien van een 2-zijdige Vossebelt kipper met afdekschotten; deze afdekschotten worden bedient  door een hydromotor  in het kopschot,  zodat er gemakkelijk met een heftruck beladen kan worden.

Het eigen gewicht van de auto, kraan en 2-zijdige kipper is 21.000 kg. Op een kenteken met een totaal gewicht van 44 ton blijft er een laadvermogen over van 23.000kg.

Inloggen