U bevindt zich hier:

Ultra lichte Autotransport Oplegger

Ultra lichte Autotransport Oplegger

Veldhuizen Wagenbouw heeft de autotransport oplegger voor BE rijbewijs opnieuw uitgevonden. Gebruik makend van een slimme constructie en hoogwaardige materialen is de nieuwste lichtgewicht generatie autotransport opleggers nu geschikt voor het vervoer van twee of drie personenauto’s of bestelwagens binnen de nieuwe BE wetgeving.
De beperkingen van het BE rijbewijs tot 7 ton totaalgewicht vormen een uitdaging voor wie voertuigen vervoert. De nieuwe regelgeving zorgt namelijk voor een beperkt laadvermogen met de bestaande opleggers. Voor Veldhuizen Wagenbouw in Groenekan was dat reden om terug te gaan naar de tekentafel. Het resultaat is een ultra lichte oplegger met een eigen gewicht van slechts 1200 kilo in de korte, en 1350 kilo in de lange uitvoering. In combinatie met een Ford Transit als trekker betekent dit dat het laadvermogen voor de korte uitvoering 3800 kg bedraagt. De lange versie mag 150 kilo minder laden volgens het kenteken. De oplegger wordt geleverd in twee lengte varianten, namelijk 10 en 12 meter waardoor drie personenauto’s geladen kunnen worden.

Door een slim ontwerp en het hoogwaardige “Domex” staal is Veldhuizen er in geslaagd een bijzonder lichte, maar vooral sterke oplegger te ontwikkelen. De chassis zijn uitgekiend van vormgeving en waar mogelijk is materiaal weggelaten om gewicht te besparen. Verder zijn de opleggers voorzien van aluminium steunpoten, aluminium rijstroken met het bekende “Lohr” gatenpatroon waar de acht meegeleverde bokken in gefixeerd worden. Verder is de oplegger voorzien van een aluminium kantbalk met gaten voor ladingzekering over de volle lengte.

De laadvloer is aan de voorzijde 110 cm hoog en loopt na twee meter schuin aflopend over 150 cm naar het lage achterste gedeelte. Daar bedraagt de hoogte 78 centimeter. De laatste twee meter van de laadvloer loopt schuin af naar 54 centimeter. Dankzij de luchtvering is de hoogte in de laagste stand slechts 42 cm aan de achterzijde. De twee meter lange aluminium oprijgoten schuiven automatisch in- en uit waardoor de oplegger bijzonder ergonomisch verantwoord is om mee te werken.

De opleggers staan op twee luchtgeveerde 2,5 tons Veldhuizen assen met 215/75R14 banden. Het 2- leidings remsysteem is voorzien van EBS. De opleggers zijn volledig uitgerust met Hella LED verlichting en kunnen naar wens worden uitgerust met een 3,6 tons elektrische Ramsey lier met afstandsbediening. Standaard worden deze opleggers, net als alle Veldhuizen voertuigen volledig gegalvaniseerd voor een duurzaam fraai uiterlijk. Als trekker is de Ford Transit bijzonder geschikt. De Transit combineert een laag eigen gewicht met een hoog trekvermogen van 170 pk (390 NM).

Inloggen