U bevindt zich hier:

Triple montage as van Veldhuizen

Triple montage as van Veldhuizen

Triple montage as van Veldhuizen.

Veldhuizen komt met een antwoord op vragen uit de markt om een compacte as voor getrokken materieel met voldoende laadvermogen. Steeds vaker wordt er gevraagd om een extreem lage laadvloer, onder meer bij het vervoer van luchtvracht containers en machines. Tot voor kort werden 318 cm hoge luchtvracht containers vervoerd op 17,5 inch wielen. De nieuwste trend is echter dat er twee lagen van 163 cm hoge containers vervoerd worden. Om die binnen de wettelijke hoogte van 400 cm te vervoeren zijn er dan kleinere wielen noodzakelijk. De kleinere banden hebben echter een lagere load-index waardoor het laadvermogen al snel kritisch wordt.
Door een nieuwe as te ontwikkelen met driedubbele montage heeft Veldhuizen nu een antwoord. De as is voorzien van 155/70R12 banden, een band die zeer succesvol wordt toegepast bij zware auto- aanhangwagens en BE opleggers. Met speciaal daarvoor ontwikkelde velgen was al dubbele montering mogelijk met deze banden waardoor het laadvermogen 3,5 ton per as wordt. Voor veel toepassingen bleek dat echter onvoldoende, reden voor Veldhuizen om door te ontwikkelen.

Bijzondere constructie
Door de ontwikkeling van een speciale Veldhuizen as, in combinatie met nieuw ontwikkelde wielen is het nu mogelijk om triple montage toe te passen. De as is voorzien van drie rijen ‘nokken’ aan weerszijden waar de wielen op gemonteerd worden. De wielen zijn voorzien van uitsparingen waardoor ze zonder speciaal gereedschap eenvoudig te monteren zijn. De uitsparingen vallen namelijk over de nokken. De as is uitgerust met schijfremmen en is leverbaar met een bandenspannings- monitor systeem.

5 ton aslast
De Triple as van Veldhuizen is goed voor een draagvermogen van 5 ton op kenteken. Hiermee kunnen genoemde luchtvrachtcontainers zonder problemen vervoerd worden. Ook het vervoer van hogere machines, tot zelfs 340 cm hoogte behoort nu tot de mogelijkheid zonder overschrijding van de toegestane vier meter hoogte in veel Europese landen. Dat maakt het aanvragen van ontheffingen overbodig en dat scheelt heel veel tijd, kosten en geregel.

Inloggen