U bevindt zich hier:

ROGAM DAGEN 9 & 10 FEBRUARI

ROGAM DAGEN 9 & 10 FEBRUARI

9 en 10 februari: ROGAM Bouwvoertuigen dagen

Mercedes trucks voor de bouw!

Het Euro-6 programma aan bouwvoertuigen van Mercedes-Benz maakt Veldhuizen compleet, en dat wordt getoond tijdens de ‘ROGAM Bouwvoertuigen dagen’. Op 9 en 10 februari worden maar liefst 21 verschillende configuraties gepresenteerd in Bergschenhoek. Een groot aantal daarvan is specifiek voor de Nederlandse markt ontwikkeld. Tijdens deze dagen zijn de trucks te zien en te rijden, zowel on- als offroad.

De introductie van Euro-6 zorgde er voor dat in de afgelopen tijd niet alle gewenste uitvoeringen van de Mercedes-Benz bouwvoertuigen leverbaar waren. Met name de specifiek Nederlandse configuraties, zoals met de wide-spread asopstelling lieten op zich wachten. Inmiddels is het programma echter completer dan ooit, en dat is reden voor een speciale presentatie.

Drie 10×8 varianten

Helemaal nieuw is bijvoorbeeld de 10×8 WS met een 36 tons tandemstel, maar tijdens de ROGAM Bouwvoertuigendagen zijn er nog twee 10×8 configuraties te zien en te rijden. Dat betekent dat er bij Mercedes-Benz nu maar liefst drie varianten leverbaar zijn van de 10×8 en dat is uniek. Specifiek voor de Nederlandse markt zijn ook de 8×8 WS voertuigen, maar ook de af-fabriek 8×8 oplossing van Mercedes-Benz wint terrein. Helemaal nieuw is ook een 6×2 Actros  met wide- spread tandemstel voor het vervoer van afzetbakken. Deze 31,5 tons bakwagen is dankzij de tien tons gestuurde sleepas een bijzonder wendbaar voertuig met een ongeëvenaard hoog laadvermogen. Deze Actros met haakarmsysteem is slechts één van de voorbeelden van typische Nederlandse geoptimaliseerde oplossingen voor meer efficiency en hogere laadvermogens.

Uitgebreid programma

Voertuigen met de meest uiteenlopende configuraties zijn aanwezig tijdens de bouwvoertuigen dagen in Bergschenhoek, van 6×2 met hydraulische HAD voorwielaandrijving tot 6×6, 8×2, 8×4, 8×8, 10×4 en 10×8. Deze configuraties zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen dus met wide-spread gestuurde asopstellingen en starre uitvoeringen. Kortom een breed programma van 17 verschillende voertuigen voor de bouw waarbij voor iedere denkbare toepassing een Mercedes-Benz variant leverbaar is.

Proefrijden in zandbaan

Op ROGAMBouwvoertuigen dagen is er vrijdag 9 februari cursus voor Mercedes vertegenwoordigers van 10 tot 13 h . Vanaf 13.00h tot 22.00 uur en op zaterdag 10 februari is het evenement geopend vanaf 7:00 tot 17:00 uur. Er kan gereden worden op een kort offroad parcours en op een 12 kilometer lang parcours op de openbare weg in de omgeving. De voertuigen kunnen leeg- en vol gereden worden. Er is een shovel voor het laden en er is een aslast- weeginstallatie voor het controleren van de gewichtsverdeling bij de verschillende configuraties.

Meer informatie over de ROGAM Bouwvoertuigen dagen vindt u op www.rogambouwvoertuigenevent.nl

Inloggen