U bevindt zich hier:

Introductie Zware tandemdieplader

Introductie Zware tandemdieplader

19 T Tandemdieplader 313 laden gw
19 T Tandemdieplader met 313 lv gw
19 T Tandemdieplader met 313 rz gw
Dissel verstelbaar van 450 tot 1.050 mm 6 gw
Ranke dissel ivm stootbalk Truck gw
Spiraal drukveren voor lichte bediening
19 T Tandemdieplader 313 laden gw
19 T Tandemdieplader met 313 lv gw
19 T Tandemdieplader met 313 rz gw
Dissel verstelbaar van 450 tot 1.050 mm 6 gw
Ranke dissel ivm stootbalk Truck gw
Spiraal drukveren voor lichte bediening

Al vele jaren zijn getrokken diepladers een succes bij Veldhuizen , sinds kort is de uitgebreide range aangevuld met een 19 tons versie. Gemaakt voor het zwaardere werk.

Er is niets makkelijker dan dat een kipper of containerwagen het materieel meeneemt dat op de bouwplaats nodig is. Vaak wordt dit apart vervoert op een semi-diepladeroplegger of met een schamel aanhangwagendieplader. Maar machines tot circa 15 ton kunnen ook eenvoudig worden meegenomen op een tandem semi-dieplader.

Lage rijhoogte
Met slechts een rijhoogte van 78 cm, kunnen machines tot een hoogte van ruim 3,2 meter worden meegenomen op de dieplader. De laadvloerlengte bedraagt 7,5 meter, waardoor lange machines geen probleem vormen. Als de luchtvering in de zakstand wordt gezet bedraagt de laadvloerhoogte slechts 71 cm. Twee mechanische klappoten aan de achterzijde ondersteunen de dieplader tijdens het laden en lossen.
Aan de achterzijde zijn twee handbediende, en met een balansdrukveer uitgeruste, oprijgoten gemonteerd. Met slechts een handkracht van 4 kg zijn deze op en af te klappen. Standaard is de stalen oprijgoot met een maximale wiellast van 5 ton 2 meter lang en 70 cm breed. Als optie kunnen deze ook vervangen worden door goten van 2,5 meter lengte met of zonder roosterprofiel.

Laadvloer
Aan de voorzijde van de laadbak is een 40 cm hoog kopschot gemonteerd. De 7,5 meter lange en 2,54 meter brede laadvloer is voorzien van een hardhouten vloer met om de 30 cm een dwarsligger om de piekbelasting op te vangen. Waarbij de laatste 1,2 meter van de laadvloer afgeschuind is. Onder de laadvloer is het reservewiel gemonteerd en een RVS-opbergkist waar onder andere de spanbanden en kettingen kunnen worden opgeborgen die aan de 12 sjorpotten de lading vast kunnen zetten.

Verstelbare dissel
De mechanisch verstelbare dissel aan de voorzijde heeft een enorm verstelbereik van 45 tot 105 cm. Dit is mogelijk omdat de dissel ook 180 graden gedraaid kan worden, waardoor deze ook voor lage aankoppelhoogtes geschikt is. Er is een DIN-oog leverbaar van 40 of 50 mm.
Tevens is er aan de voorzijde een zware steunpoot gemonteerd.
Het gehele frame, inclusief dissel en oprijgoten, is compleet verzinkt.

De 19 Tons Tandemdieplader is geïntroduceerd op het Kipper-event.
De toepassing van deze dieplader is voornamelijk in achter een containerwagen in stedelijke gebied

Inloggen