U bevindt zich hier:

EXTRA LAGE SCANIA OPRIJWAGEN

EXTRA LAGE SCANIA OPRIJWAGEN

Veldhuizen b.v. heeft op basis van een Scania P370 een extra lage oprijwagen ontwikkeld. De laadvloerhoogte bedraagt slechts 98 centimeter dankzij de ontwikkeling van een chassisbalk met variabele hoogte. Het laadvermogen van de vierasser bedraagt 24 ton.

Om een hoog draagvermogen op de vooras te krijgen in combinatie met een zo laag mogelijke laadvloer zijn er door Veldhuizen lagere achterbanden toegepast. Op de aangedreven as zijn er 295/55R22.5-banden gemonteerd en op de tweede en vierde as 375/45R22.5. In combinatie met de 385/55R22.5-voorbanden hangt het chassis dan achterover. Veldhuizen heeft dit opgelost met een chassisbalk met een variabele hoogte voor een laadvloerhoogte van 98 centimeter. De achterzijde van de laadvloer is dubbel geknikt afgeschuind naar 75 centimeter, terwijl de hoogte afloopt naar 55 centimeter.

Hierdoor is een oprijhoek van acht graden mogelijk, mede door de volledige luchtvering van de Scania. In sommige gevallen moet de giek van een machine achterover steken. Daarom is ervoor gekozen om de linker oprijklep 50 centimeter smaller te maken. Machines tot 1,20 meter breed kunnen over één rij klep worden geladen. De laadvloer is 8,50 meter lang en 2,55 meter breed.

Inloggen