U bevindt zich hier:

2 keer Volvo FMX 10×4 voor Van Lijssel

2 keer Volvo FMX 10×4 voor Van Lijssel

Volvo FMX 10×4
Volvo FMX 10×4
Volvo FMX 10×4
Volvo FMX 10×4
Volvo FMX 10×4
Volvo FMX 10×4
Volvo FMX 10×4
Volvo FMX 10×4
Volvo FMX 10×4
Volvo FMX 10×4
Volvo FMX 10×4
Volvo FMX 10×4

Van Lijssel Transport BV uit ‘s-Hertogenbosch heeft twee Volvo FMX 460 10×4 kippers aan de vloot toegevoegd. Het gaat om door Veldhuizen Trucks omgebouwde 8×4 trucks die na de aanpassingen goed zijn voor een GVW van 49 ton.
Van Lijssel Transport BV is actief in de handel in zand en grind, haven en overslag faciliteiten, bodemsanering, sloopwerken en onder meer het aanleggen van infra. Het transportbedrijf heeft een vloot van 35 trucks, variërend van kippers tot trekker- opleggers en kippers met aanhangwagen- diepladers voor asfaltwerken. Asfaltvervoer is één van de activiteiten van het bedrijf. De vloot bestaat op dit moment uit 50 procent Volvo trucks.

10 tons liftbare as
De twee nieuwe Volvo FMX kippers zijn de eerste voertuigen van de nieuwe generatie van de FMX, met de nieuwe, ruime cabine. De beide trucks zijn voorzien van een extra geïsoleerde Tiberg asfaltkipper. De FMX 8×4 trucks werden door Veldhuizen trucks voorzien van een luchtgeveerde, 10 tons liftbare en sturende middelste as met een hefhoogte van 20 cm. Om ruimte te maken voor deze extra as moest de originele uitlaatdemper unit verplaatst worden naar de positie tussen as één en twee. Door het geheel iets hoger te monteren dan de af- fabriek oplossing past dat uitstekend. Verder is de AdBlue tank geplaatst tussen as twee en drie. Voor de originele brandstoftank was in de nieuwe configuratie geen plaats meer. Daarvoor in de plaats is tussen as drie en vier een Y- vormige 390 liter diesel tank gemonteerd. Andere aanpassingen betreffen onder meer het verplaatsen van de luchtdroger waardoor er ruimte ontstaat voor de montage van een RVS gereedschapskist.

Dynamic steering
De aslasten van de vijf asser zijn verdeeld over, van voor naar achter, drie keer tien ton en twee keer 9,5 ton. De voorbanden zijn om die reden verwisseld voor 425/65 banden. Op de middelste as zijn 385/65 banden gemonteerd. De beide achterassen zijn voorzien van 13R banden. Verder zijn de trucks uitgerust met het Volvo Dynamic Steering systeem waardoor manoeuvreren kinderspel is, zelfs met een beladen voertuig. De trucks zijn uitgerust met de Volvo D13 krachtbron met de I-Shift versnellingsbak met Crawler Gears.

Uitstraling
De beide Volvo trucks zijn uitgevoerd in de Van Lijssel huisstijl, met een fraaie lampenbeugel op het dak en met zwaailampen. Directeur Jan van Nistelrooij: ,,Dat is onze standaard, wij vinden de uitstraling van de trucks ook erg belangrijk’’. Hij is enthousiast over de nieuwe FMX kippers: ,,Dit model ziet er heel goed uit zo, en het belangrijkste is dat de chauffeurs er graag mee werken. Met name het comfort en het Volvo Dynamic Steering systeem oogsten veel lof.’’
Te zien op het Kipper Event!
Eén van de twee Volvo FMX 10×4 kippers van Van Lijssel zal te zien zijn tijdens het Kipper Event in Markelo op 9 en 10 september. Voor meer informatie: www.kipperevent.nl

Inloggen